Is € 65.000,- een hoog schadebedrag of niet?

Is € 65.000,- een hoog schadebedrag of niet?

Onlangs publiceerde het AD een artikel over een vrouw die na een val door een oliespoor een schadevergoeding ontving ter hoogte van € 65.000,- (>bericht AD).
Is dat een hoog schadebedrag?

Als letselschadespecialist ben ik van mening dat de hoogte van het bedrag alleen niet zo veel zegt. Interessanter is hoe het bedrag tot stand is gekomen. Is het bijvoorbeeld bedoeld voor vergoeding van smartengeld, voor het dekken van de kosten voor huishoudelijke hulp, verlies zelfwerkzaamheid (onderhoud huis en tuin) of verlies van arbeidsvermogen. Vooral de laatste schadepost kan fors oplopen wanneer je door een ongeval niet meer volledig kunt werken. Als de schade die daaruit voortvloeit bijvoorbeeld €5.000 per jaar is en je nog 30 jaar moet werken, dan lijkt het plotseling een erg laag schadebedrag.

Heb je ook letsel opgelopen bij een ongeval op het werk of in het verkeer en wil je weten wat de mogelijkheden zijn om de schade te verhalen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze letselschade-experts of doe de letstelschadecheck op > www.ikclaimletselschade.nl.